Navigatie

Snijvaste materialen, helmen, hele pakken... Ziet u door de bomen het bos niet meer? Hieronder een overzicht van de veiligheidseisen per sport voor de uitrusting van de schaatsers.

Veiligheidseisen uitrusting schaatsers per sport

Shorttrack

Internationaal (ISU-verlichting) snijvaste kleding op de vitale delen met daarover een wedstrijdpak. De Nederlandse shorttrackers rijden als enige in de wereld met een pak dat geheel uit snijvast materiaal bestaat. Verder is een shorttrackhelm verplicht.

Langebaan

Nog geen verplichtingen aangaande het dragen van preventieve veiligheidskleding. Helm mag. Wel zijn de uiteinden van de schaatsen rond geslepen.

Mass Start

De ISU heeft de volgende veiligheidsmaatregelen voorgeschreven: helm (shorttrack-helm, ASTM-standaard), volledig snijvast pak of een pak met snijvast materiaal op de vitale delen voor topsport.

Voor overige wedstrijden onder regelgeving van de KNSB geldt eveneens de helmplicht en snijvaste hand-, scheen- en enkelbescherming.

Marathon

Vanaf 1 september 2016 zijn de eisen van snijvaste kleding aangescherpt. Deelnemers aan landelijke en internationale KNSB marathonwedstrijden op kunstijs en natuurijs zijn verplicht om een volledig snijvast pak of een pak met snijvast materiaal op de vitale delen te dragen. De KNSB volgt hiermee de internationale richtlijnen mass start van de ISU.

Vanaf 1 september 2016 geldt de helmplicht en het dragen van hand-, scheen- en enkelbescherming voor alle marathonwedstrijden onder regelgeving van de KNSB.

 

© 2013 - 2017 sportshopslikker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel