Navigatie

Sportshop Slikker werd in 1976 opgericht door Piet en Ria Slikker. Ze zijn met de zaak gestart in hun woonhuis aan de Dijk te Broek op Langedijk en richtten zich toen voornamelijk op het wielersegment. 

In 1978 was de tijd aangebroken voor een nieuwe locatie. Ze kochten het pand aan de Erasmulaan in Heerhugowaard waar in de loop der jaren vele topwielrenners over de vloer kwamen, waaronder Steven Rooks en Steven de Jongh. Het eigen racefietsenmerk Giovanni groeide uit tot een begrip in de wielerwereld. In 2012 is de fiets- en mtbshop verhuisd naar een mooie locatie bij IJsbaan De Meent. Hier kunt u terecht voor al uw benodigdheden op wieler- en tevens mountainbikegebied.


In 1983, een tijd waarin het zeer moeizaam ging met de economie, kregen Piet en Ria de kans om op IJsbaan De Meent in Alkmaar de schaatswinkel over te nemen. Tegenwoordig is deze shop uitgegroeid tot een bekende en gerespecteerde speler op schaatsgebied en kunt u hier terecht voor al uw schaatsbenodigdheden, van alle soorten schaatsen en slijpen tot materialen, van kleding en accessoires tot reparaties en advies.

Piet en Ria Slikker, oprichters en eigenaars

Piet en Ria zijn beiden van jongs af aan actief geweest op sportgebied. Piet was een goede amateurwielrenner en werd Nederlands Kampioen bij de veteranen in 1989. Tien jaar later werd hij wereldkampioen op de sprint in het Velodrome te Manchester.

Piet en Ria zijn beide drie maal wereldkampioen en diverse keren Nederlands kampioen op de schaats geweest bij de Masters in diverse leeftijdscategorieën. 

 

 

 

Ramses Bekkenk, mountainbikespecialist en Nederlands Kampioen Marathon Mountainbike Elite 2012

Van zijn tiende tot zijn 19e jaar won Ramses Bekkenk zo’n beetje alle hardloopwedstrijden waar hij aan meedeed. Later, bij de senioren, verzamelde hij drie nationale titels. Vanwege een steeds terugkerende blessure aan de achillespees, moest Ramses stoppen met atletiek. Om af te trainen ging hij fietsen en ontdekte hij dat hij goed kon meekomen met de mountainbiketoppers. Vanaf 2003 neemt hij deel aan verschillende nationale en internationale marathonmountainbike-wedstrijden en heeft daarmee een indrukwekkend palmares opgebouwd. Zijn overwinningen omvatten onder andere de Bart Brentjes Challenge, Hoek van Holland – Den Helder, de Beachchallenge Scheveningen en de strandrace van Rockanje. De afgelopen vijf jaar heeft Ramses alle strandraces waaraan hij deelnam een keer gewonnen. Sinds 2005 is hij opgenomen in de nationale marathonmountainbike-selectie.

Ramses kwam ons team voor het eerst versterken tijdens het schaatsseizoen 2007/2008. Die tijd bracht verschillende positieve veranderingen met zich mee; een nieuwe woonplaats en een nieuwe baan waarin hij de vrijheid krijgt om te trainen naast zijn werkzaamheden voor Sportshop Slikker. Ook verzorgt Ramses regelmatig trainingen en mtb-clinics voor alle niveaus.

De grote schat aan ervaring en kennis van Ramses komt natuurlijk uitstekend van pas bij zijn werkzaamheden voor Sportshop Slikker. Uiteraard kunt u bij hem terecht voor alles wat met mountainbikes te maken heeft, maar ook voor advies over voeding, kleding, racefietsen, schaatsen en skeelers.

Onze medewerkers

Carla en Ton van de Put, Jonathan van Renesse, Jurian Koolhaas, Joury Ottenbros, Esther van Veen, Nina Kessler en Ramses Bekkenk.

© 2013 - 2017 sportshopslikker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel